Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής, σε έκτακτη Γεν. Συνέλευση των μελών της, αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη του σπουδαίου κινηματογραφιστή Γιώργου Αρβανίτη σε Επίτιμο Μέλος για την προσφορά του στην τέχνη του κινηματογράφου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Γιώργος Αρβανίτης υπήρξε μόνιμος συνεργάτης του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, έχει βραβευθεί ως διευθυντής φωτογραφίας σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ σε αρκετές χώρες και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ζυλ Ντασέν, ο Παντελής Βούλγαρης.

Χαρακτηρίστηκε από τον Γιάννη Τσαρούχη ως “ο ζωγράφος του φακού”.

Ζει στη Γαλλία, είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της.Γαλλικής Ακαδημίας Τέχνης και Τεχνικής του Κινηματογράφου. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η υποδοχή του Γιώργου Αρβανίτη ως επίτιμου μέλους είναι μεγάλη τιμή για την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής αλλά και για την πόλη μας.

Arvanitis

mt 909005 TELETH ENARKSHS 56OY FESTIBAL KINHMATOGRAFOY 06 11 2015

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.