Διήμερο Συναυλιών Θρησκευτικής Μουσικής

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), διοργανώνει Διήμερο Συναυλιών Θρησκευτικής Μουσικής, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 7), την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Τετάρτη 5 Απριλίου, ώρα 7.30 μ.μ., "Υμνούμεν τον Κύριον": Μια μουσική παράσταση ανάμεσα στη μουσική και το λόγο, ανάμεσα στην ανατολή και στη δύση, μία μουσική παράσταση με έργα από το Βυζάντιο έως την δυτική ευρωπαϊκή εκκλησιαστική και κοσμική μουσική.

Α΄Μέρος: Θα ακουστεί το μεγαλειώδες έργο του Joseph Haydn «Οι επτά Λόγοι Του Κυρίου», ένα έργο οργανικής μουσικής, αμιγώς ορχηστρική σύνθεση χωρίς φωνητικά μέρη, γραμμένο το 1786. Αποτελείται από επτά σύντομες σονάτες γραμμένες επάνω στα τελευταία λόγια του Χριστού στον Σταυρό.

Β΄Μέρος: Θα ακουστούν, κατανυκτικά, Ύμνοι και Τροπάρια από τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, τα έργα θα παρουσιαστούν με ορχήστρα εγχόρδων δωματίου. Ο ηθοποιό –αφηγητή, Ρένος Χαραλαμπίδης θα διαβάζει τα κείμενα που θα μας οδηγήσουν στην κορύφωση του Θείου Δράματος. Ο λυρικός τραγουδιστής, Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος) με τον δικό του μοναδικό τρόπο θα αποδώσει τους Ύμνους και τα Τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδος.

Πέμπτη, 6 Απριλίου, ώρα 7.30 μ.μ., "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου"Η Χορωδία της Εμπορικής Τραπέζης, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Σταύρου Μπερή και η Μεικτή Χορωδία Αγίας Παρασκευής, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Χρήστου Κουτσονίκα, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, θα αποδώσουν Τροπάρια και Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής.

Παρουσίαση: Βάσω Κουζήγιαννη

Αφήγηση-Απαγγελία: Περσεφόνη Γιαννουλάτου

Στο πιάνο: Κατερίνα Καραμπάτσα και Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος

Είσοδος ελεύθερη.

Σπύρος Παπασπύρος

Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

pasxalinisynayl

synaylpasx

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.