ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ"

Καλή εβδομάδα. Συνεχίζουμε τις παραστάσεις του 11ου Διαδημοτικού Θεατρικού Φεστιβάλ. Σήμερα Δευτέρα στις 8.30 μμ στο ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ το περίφημο Θεατρικό Εργαστήριο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου «Εν Δράσει» θα παρουσιάσει τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΛΕΜΟ της Άννας Μαυρολέων.

"Σε μια σκηνική συνομιλία για τον μεγάλο φόβο της ανθρωπότητας, τον πόλεμο, αποσπάσματα από κείμενα των Αισχύλου, Ευριπίδη, Θουκυδίδη, Ρίτσου, Λειβαδίτη, Καμπανέλη, Μάτεσι, Arent προκαλούν τον «έλεο» και τον «φόβο» για να οδηγήσουν στην «κάθαρση». Η μηχανή του πολέμου αφανίζει τον άνθρωπο και γεννά προσωπικές τραγωδίες που η ιστορία δεν θα συμπεριλάβει ποτέ, αλλά η τέχνη δεν θα σταματήσει να μιλάει γι αυτές τις ανοιχτές παλιές και νέες πληγές. Το καλό και το κακό εναλλάσσονται σε ένα χορό συναισθημάτων που αναδεικνύουν την τερατόμορφη αγιοσύνη που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του." Το Εργαστήριο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο 1995. Εχει παρουσιάσει 47 θεατρικά έργα σημαντικών ξένων και Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων ενώ εχει τιμηθεί με 76 βραβεία και διακρίσεις στα Φεστιβάλ στα οποία έχει συμμετάσχει. Οι συντελεστές της σημερινής παράστασης: Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ναρλής Σκηνικά-Κοστούμια: Αιμιλία Αποστολίδου
Μουσική διδασκαλία Όπερα Νέων: Αναστάσιος Στέλλας
Κινησιολογία: Εύη Σιδέρη Επιλογή τραγουδιών / Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Ναρλής Αφίσα και εξώφυλλο προγράμματος: Γιάννης Τριανταφύλλου Βοηθός Σκηνοθέτη: Χαρά Φυσέκη Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Αβραμιώτης Παίζουν οι: Αιμιλία Αποστολίδου, Χαρά Φυσέκη, Μαριέττα Ζαχαρίου, Τάσος Ρούσσης, Μάγδα Γιώτη, Παναγιώτης Μαστοράκος, Σοφία Κουρουνιώτου, Γιάννης Τριανταφύλλου, Δημήτρης Κατσίμπας, Χριστίνα Ιωακειμίδου, Κλειώ Σιδέρη.
Τραγούδια / φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί: Μαρία Λυμπεράκου, Αναστάσιος Στέλλας, Νίκος Φαμέλης.

theatro2

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.