ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, στο οποίο ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. συμμετέχουν ενεργά με τη θεατρική ομάδα ¨ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ¨ υπό τον κ. Ιωάννη Δεγαΐτη, έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την πιστοποίηση EFFE Label για τα έτη 2019-2020.

Κατόπιν αξιολογήσεως από τη Διεθνή Επιτροπή EFFE (EFFE International Jury) και τους κατά τόπους επίσημους κόμβους (EFFE Hubs), το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής ανανέωσε για δεύτερη συνεχόμενη διετία την υποστήριξή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας την Πιστοποίηση EFFE Label 2019 – 2020.

Η αξιολόγηση έλαβε υπόψιν της τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Την αφοσίωση του Φεστιβάλ στις τέχνες,

  2. Τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων σε αυτό

  3. Την εξωστρέφεια του Φεστιβάλ στη διεθνή κοινότητα

Η διεθνής κοινότητα EFFE - “Europe for Festivals, Festival for Europe” αποτελεί πρωτοβουλία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA – “European Festivals Association”) και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα αναγνώρισης και συνασπισμού των πλέον καινοτόμων φεστιβάλ πανευρωπαϊκά, στοχεύοντας στην προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας και της επικοινωνίας μεταξύ των σημαντικότερων Φεστιβάλ της Ευρώπης.

Η Πιστοποίηση αποτελεί κάτι περισσότερο από μια επίσημη σφραγίδα αναγνώρισης της αδιάκοπης καλής δουλειάς και της προσφοράς του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής. Συνεπάγεται κυρίως τη δυνατότητα συμμετοχής του σε μια συνεχή διαδικασία επικοινωνίας και ανταλλαγής με τα σημαντικότερα Φεστιβάλ της Ευρώπης και, ως εκ τούτου, την αυξημένη προβολή, την εισαγωγή καινοτόμων ιδεών και, τελικά, την ενίσχυση της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών.

Η σελίδα του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής στον επίσημο ιστότοπο της EFA είναι η εξής:

https://www.festivalfinder.eu/festivals/attica-inter-municipal-festival-of-amateur-theatre

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.

Σωτήρης Αν. Παπαμιχαήλ

Δημοτικός Σύμβουλος

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.