ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ: ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

"Μαθήματα επικοινωνίας για Γονείς! Η άγνωστη γλώσσα των συναισθημάτων. Μέρος Β"

 Σχεδιασμός - Συντονισμός

ΡΕΠΠΑ ΕΙΡΗΝΗ , Οικογενειακή θεραπεύτρια.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΜΑΔΩΝ :

ΓΡΙΒΑ ΜΑΡΙΑ , ΠΑΛΗΑΡΟΥΤΑ ΒΙΚΥ , ΤΑΧΥΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

«Στρέφοντας το φακό προς τα μέσα..»

Σε  αυτό  το δεύτερο  μέρος « Μαθήματα επικοινωνίας για γονείς» θα   αναζητήσουμε τον  μόνο σίγουρο τρόπο να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά μας  : «στρέφοντας το φακό προς τα μέσα: στον εαυτό μας και στα συναισθήματα μας».Ακολουθώντας αυτό το προσωπικό μονοπάτι, τότε  μόνο μπορούμε να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε αυθεντικά με τα αγαπημένα πρόσωπα γύρω μας. Ο καλλίτερος τρόπος για  την ανάπτυξη  ενός «ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού»  με τα παιδιά μας είναι η δική μας αυτογνωσία,  η προσωπική  μας αυτοβελτίωση  και η  «φροντίδα εαυτού».

Μετά από μια  μικρή θεωρητική  εισαγωγή που αφορά στη θεωρία του ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού και στα νέα δεδομένα των νευροεπιστημών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  αλληλεπιδράσουν  σε μικρές ομάδες, να μοιραστούν  εμπειρίες , συναισθήματα  και  παράλληλα να πάρουν οι ίδιοι  υποστήριξη και βοήθεια ώστε   να φροντίζουν και το δικό τους «εσωτερικό παιδί».

 ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 , ώρα 11πμ.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΠΕΤΡΙΝΟ

ΕΣΤΙΑ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Στ. ΚΩΤΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σύντομο Βιογραφικό

Ρέππα Ειρήνη: Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας  

Έχει M.Sc. στη Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Πατρών , κατέχει Πιστοποιητικό Ειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και ειδικεύτηκε στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ΣΕΠ στη Β/θμια Εκπ/ση , έχει συντονίσει ως ψυχοθεραπεύτρια ή εκπαιδεύτρια Σχολές γονέων, ομάδες εφήβων, ανέργων, κλπ προσφέροντας θεραπευτικό και συμβουλευτικό έργο σε άτομα, ομάδες και οικογένειες. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια ή συντονίστρια βιωματικών εργαστηρίων για θέματα ψυχολογίας , επικοινωνίας , σταδιοδρομίας κλπ. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων ως μέλος συγγραφικής ομάδας, καθώς και ως εθελόντρια σύμβουλος και Υπεύθυνη του Εθελοντικού Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων «Γέφυρες παντού», που έχει σκοπό τη συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων και ομάδων που πλήττονται από την κρίση.

 

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.