ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. ΣΩΤΗΡΗ ΑΝ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ πρ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τα δημόσια πρόσωπα και οι παρατάξεις στις οποίες ανήκουν, πρέπει να διαθέτουν ήθος, ατομικό και συλλογικό, το οποίο όταν υφίσταται πρωτοφανώς συκοφαντική και δυσφημιστική επίθεση πρέπει να υπερασπίζονται ενώπιον της ποινικής και αστικής Δικαιοσύνης, η οποία καλείται να λειτουργήσει νόμιμα επανορθωτικά και προληπτικά με σκοπό τη διαφύλαξη της τιμής και της υπόληψης των προσώπων.

Ταυτόχρονα, τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να δείχνουν διάθεση συγχώρησης, όταν υφίστανται οι ικανές και αναγκαίες προς τούτο συνθήκες.

Ιδίως στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνεται στην Αυτοδιοίκηση με την για πρώτη φορά εφαρμογή στις προσεχείς εκλογές του συστήματος της απλής αναλογικής, το οποίο επιβάλλει συναινέσεις όμορων σχημάτων, με σκοπό την διοίκηση των Δήμων προς όφελος των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την ακόλουθη Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Γιαννακόπουλου, πρώην Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, η οποία κατατέθηκε την 20.2.2019 στο Ζ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και την οποία απεδέχθην, έπαυσε η εναντίον του ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση μου και η εξ αυτής ποινή φυλακίσεως του δέκα (10) μηνών, για όσα σε βάρος μου αυτός είχε εκστομίσει στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 30.1.2012.

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ.Γιάννη Σταθόπουλο, τον πρ. Δήμαρχο κ.Αντώνη Σιδέρη, τους πρ. αντιδημάρχους κ.κ.Μιχάλη Γριβέα και Ιωάννη Γουργούλη και τον πρ. δημοτικό σύμβουλο κ.Νίκο Αργυριάδη γιά τις προανακριτικές καταθέσεις τους. Επίσης δημόσια ευχαριστώ τους δημοσιογράφους κ.κ.Χρήστο και Ανδρέα Μπαλωτή.

Ειδικές ομως ευχαριστίες ανήκουν στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α.) κ. Δημήτριο Βερβεσό και στον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γεώργιο Καββαθά, για την αμέριστη και έγγραφη υποστήριξη τους στο πρόσωπο μου.

Ακολουθεί η Δήλωση του κ.Βασίλη Γιαννακόπουλου.

" ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Ζ΄ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Ο υπογράφων, Βασίλειος Γιαννακόπουλος του Ιωάννου, ΔΗΛΩΝΩ οτι κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής της 30.1.2012 τα υπ΄εμού εκεί και τότε λεχθέντα, τα οποία αποτυπώνονται στις σελίδες 135 και 136 των οικείων επισήμων Πρακτικών, δεν αφορούσαν επ΄ουδενί τον κ.Σωτήριο Παπαμιχαήλ του Αναστασίου, δικηγόρο, δημοτικό σύμβουλο, Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ). Αλλά εάν τυχόν υπήρξε οποιαδήποτε σχετική παρερμηνεία εκφράζω την λύπη μου και ζητώ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον κ. Σωτήριο Παπαμιχαήλ. Δηλώνω δε οτι σέβομαι απολύτως την προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή τιμή και υπόληψη του. Κατόπιν αυτών ο Σωτήριος Παπαμιχαήλ αποδέχεται τη Δήλωση και ανακαλεί την με ΑΒΜ.Δ.2012.1793 Έγκληση του εναντίον του Βασίλειου Γιαννακόπουλου του Ιωάννου".

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.