Βράβευση της Κοσμήτορος του Δημοτικού μας Λαϊκού Πανεπιστημίου κυρίας Στέλλας Πριοβόλου (12 Μαϊ. 2023)

Στις 12 Μαΐου 2023, στο Auditorium του Γαλλικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ώρα 6.30΄ μ.μ. απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία μετάφρασης από την Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας σε συνεργασία με το ίδρυμα ‘’Κώστας & Άρτεμις Κυριαζή’’.

Η Ε.Ε.Μ.Λ. ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προβολή των ελληνικών γραμμάτων στον έξω κόσμο μέσα σε πνεύμα αμοιβαιότητας με άλλες εθνικές λογοτεχνίες. Πολλοί πνευματικοί άνθρωποι αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια τότε, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο συντοπίτης μας αείμνηστος Κάρολος Μητσάκης, ιδρυτής και πρώτος Κοσμήτωρ του Πανεπιστημίου μας.

Τα βραβεία δίνονται κάθε χρόνο σε διακεκριμένους επιστήμονες, Έλληνες και ξένους, για μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων από και προς την ελληνική γλώσσα. Καθώς επίσης και σε ινστιτούτα, αλλά και πνευματικά ιδρύματα που στηρίζουν και συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη φετινή λαμπρή τελετή, απονεμήθηκαν δώδεκα βραβεία σε Έλληνες και ξένους λόγιους ανθρώπους.

Η σημερινή Κοσμήτωρ, Ομότιμη Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας και πρόεδρος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ κ. Στέλλα Πριόβολου, βραβεύτηκε για τη μετάφραση του μεσαιωνικού έργου του 13ου αιώνα, Carmina Burana- Veris et Amoris.

Δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος που ο Φιλολογικός Σύλλογος ‘’Παρνασσός’’ της έκανε τη μέγιστη τιμή να την εκλέξει ομόφωνα τακτικό μέλος του, ως την πρώτη εισελθούσα γυναίκα που κατέκτησε "ανδροκρατούμενο κάστρο".

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Κοσμήτορα κυρία Στέλλα Πριοβόλου για τις ιδιαίτερα τιμητικές αυτές διακρίσεις που κατέκτησε. Είναι τιμή για τον Δήμο μας, το ότι η κυρία Στέλλα Πριοβόλου διατελεί Κοσμήτωρ του Δημοτικού μας Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ

Σπύρος Παπασπύρος

prob

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.