"ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ"

Η Κινημ/κή Λέσχη Αγ. Παρασκευής παρουσιάζει την πολυβραβευμένη ταινία  του Ινδού σκηνοθέτη Τσαϊτάνια Ταμάν "Το Δικαστήριο" την Τετάρτη 11 Απριλίου στις 8μμ στο Πέτρινο, Πολιτιστικό Πάρκο "Στ. Κώτσης", Σπάρτης 1, Αγ. Παρασκευή.

Η ταινία: Ενας ηλικιωμένος τραγουδοποιός συλλαμβάνεται κατηγορούμενος ότι με ένα επαναστατικό του τραγούδι προκάλεσε την αυτοκτονία ενός εργάτη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η υπόθεση εκδικάζεται σε μια αίθουσα δικαστηρίου όπου κρίνονται οι ελπίδες και τα όνειρα απλών ανθρώπων. Παράλληλα με τη δράση στο δικαστήριο, ο σκηνοθέτης παρακολουθεί με χιούμορ και την καθημερινότητα του δικαστή και των δικηγόρων έξω από αυτό, συνθέτοντας ένα πορτρέτο της σύγχρονης Ινδίας, που σε πολλά θυμίζει και τη δική μας κοινωνία.
Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2014,όπου κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας καθώς και το Χρυσό Λιοντάρι Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη.
Στη συνέχεια συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλς και τιμήθηκε συνολικά με πάνω από 23 διεθνή βραβεία. Ήταν η επίσημη υποψηφιότητα της Ινδίας για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2015.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και μέλη της Κινημ. Λέσχης.

Είσοδος-εισφορά 3 ευρώ για μη μέλη.
www.klap.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.