ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η διεθνής οργάνωση Α21 σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και την Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την εμπορία ανθρώπων με θέμα: “Συμβαίνει και εδώ”, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 8μ.μ. στο Δημαρχείο Αγ.Παρασκευής, Λεωφόρος Μεσογείων 417, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Α21 ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δημάρχου Αγ.Παρασκευής κ.Γ.Σταθόπουλου με αφορμή την προβολή της ταινίας "Zenaida" των Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου για το sex trafficking από την Κινημ/φική Λέσχη Αγ.Παρασκευής.
Η Εμπορία Ανθρώπων (Human Trafficking) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων κυρίως για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία. 
Η Ελλάδα αποτελεί χώρα διέλευσης και προορισμού των θυμάτων. Εκτιμάται πως χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών, είναι παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ στη χώρα μας. 
Η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων είναι ένα θέμα που απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων. Η ενημέρωση των πολιτών για το φαινόμενο, με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπισή του, έχει πολύ μεγάλη αξία και ισχύ.
Παρεμβάσεις θα κάνουν:
•Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων κ.Φ.Κούβελα 
•Εθνικός εισηγητής του ΥπΕξ για θέματα εμπορίας ανθρώπων κ.Η.Μοσκώφ
•Σκηνοθέτης Αλέξης Τσάφας
 Ο Δήμαρχος Αγ.Παρασκευής κ.Γ.Σταθόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό και  συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η Πρόεδρος της Κινημ/φικής Λέσχης Αγ.Παρασκευής κ.Μ.Λεγάκη.
 
Είσοδος Ελεύθερη
 
A21 afisa
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.