ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ: ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ 2019 ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΡΩΜΑ

Η Κινημ/φική Λέσχη Αγ.Παρασκευής εγκαινιάζει τις προβολές της νέας χρονιάς με την γαλλική ταινία του Ρασίντ Τζαϊντανί "Μία βόλτα στη Γαλλία" την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 8μμ στο Πέτρινο κτήριο, Πολιτιστικό Πάρκο "Στ.Κώτσης".
Η ταινία : Εξαιτίας μιας διαμάχης, ο εικοσάχρονος ράπερ Φαρούκ αναγκάζεται να εγκαταλείψει το Παρίσι και να συνοδεύσει τον πατέρα του παραγωγού του, έναν ξενοφοβικό με ξεπερασμένες αντιλήψεις, σε ένα ταξίδι στα λιμάνια της νότιας Γαλλίας.
 Η ιστορία ενός αταίριαστου διδύμου που ανακαλύπτει μέσα από μια επίπονη προσωπική αναζήτηση ότι αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν, είναι συνηθισμένη όμως προσαρμοσμένη στη σύγχρονη Γαλλία των διαπολιτισμικών συγκρούσεων και στην Ευρώπη της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη και ενδιαφέρουσα.
Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, είναι η επιστροφή του Ζεράρ Ντεπαρντιέ στη μεγάλη οθόνη. Πραγματοποίησε την ελληνική πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κερδίζοντας το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και έχει προβληθεί συνολικά σε 18 Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Πρωταγωνιστούν ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο γνωστός ράπερ Σαντέκ.
Διάρκεια 95 λεπτά, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Είσοδος-εισφορά 3 ευρώ.
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.