ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΝΕ «Θ. ΒΕΓΓΟΣ» 18 - 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Οι προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου Αγίας Παρασκευής  “Θανάσης Βέγγος” συνεχίζονται την εβδομάδα 16-24 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 18/7 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7

21:00

Πόθος

Ισραηλινή ταινία 2017, σκηνοθεσία Σάβι Γκαμπιζόν με τους: Σάι Αβίβι, Άσι Λέβι, Νέτα Ρίσκιν

Συναντώντας μια παλιά του ερωμένη, που είχε να δει 20 χρόνια, ο Άριελ, ένας ευκατάστατος και μοναχικός μεσήλικος, μαθαίνει πως εκείνη ήταν έγκυος όταν χώρισαν, αλλά ο 19χρονος γιος τους σκοτώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δυστύχημα. Εμβρόντητος όσο και αμήχανος, θα αρχίσει να αναζητά λεπτομέρειες για τη ζωή του άγνωστου παιδιού του.

23:00

Πόθος

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/7- ΚΥΡΙΑΚΗ 21/7

21:00

Χίτλερ Εναντίον Πικάσο και των Άλλων

Ιταλο-γαλλική ταινία 2018, σκηνοθεσία Κλαούντιο Πόλι.

Οι περιπέτειες των έργων τέχνης που λεηλατήθηκαν από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

23:00

Χίτλερ Εναντίον Πικάσο και των Άλλων

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/7- ΤΡΙΤΗ 23/7

21:00

Ο Λούης και οι Εξωγήινοι

Αnimation 2018. Γερμανοδανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Κριστόφ Λόουενσταϊν, Βόλφγκανγκ Λόουενσταϊν.

Ένα 11χρονο   αγόρι γίνεται φίλος   με τρεις σκανταλιάρηδες εξωγήινους   που προσγειώνονται μυστικά στον   πλανήτη μας. Γερμανο-δανέζικο animation   πάνω στην αναζήτηση   της οικογένειας, στην οποία   όλοι θέλουμε να ανήκουμε. Πιο   επιτυχημένο ως κωμωδία   παρεξηγήσεων παρά ως

ανήλικη περιπέτεια.

Προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

23:00

Ορφέας

Κλασσική ασπρόμαυρη ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Κοκτώ, με τους: Ζαν Μαρέ, Φρανσουά Περιέ κ.α.

Ο Ζαν Κοκτό μεταφέρει τον αρχαιοελληνικό μύθο του Ορφέα στην εποχή του 1950. Ο Ορφέας, διάσημος ποιητής της εποχής του και παντρεμένος με την Ευρυδίκη, αποφασίζει να την ακολουθήσει στον θάνατο όταν   εκείνη φεύγει από   τη ζωή. Εκεί,   στην άλλο κόσμο,   καταφέρνει να έρθει   σε διακανονισμό με τον θάνατο και να του επιτραπεί να φέρει την Ευρυδίκη πίσω στη ζωή με τον όρο να μη γυρίσει να την κοιτάξει καθόλου. Εκείνος δεν καταφέρνει να τηρήσει τον όρο, την κοιτάζει και η Ευρυδίκη πεθαίνει οριστικά αυτή τη φορά. Ο Ορφέας κυνηγημένος από τις Μαινάδες, την ακολουθεί κι αυτός στον θάνατο..

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7

21:00

«Holy boom»

Ελλάδα 2018,     σκηνοθεσία Μαρία Λάφη, με   τους: Νένα Μεντή,   Λούλι Μπίτρι, Αναστασία   Ραφαέλα Κονίδη, Σαμουήλ   Ακίνολα, Σπύρος Μπαλλεστέρος.

Η ταινία χαρτογραφεί με πρωτότυπο τρόπο την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας και με επίκεντρο τρεις διαφορετικές ιστορίες, που διαδραματίζονται τη Μεγάλη Εβδομάδα σε μια αθηναϊκή γειτονιά, αποκαλύπτει τον κρυμμένο κόσμο της διπλανής πόρτας και τα «τραύματα» των εχθροπραξιών.

Παρούσα στην προβολή η σκηνοθέτρια Μαρία Λάφη και συντελεστές, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Δείτε το Πλήρες Πρόγραμμα του Κινηματογράφου στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΔΑΠ εδώ:www.paodap.gr/portal/images/paodap/ptf/2019/veggos_programme_2019.pdf .

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.