1η Συνάντηση Φιλαρμονικών του ΠΑΟΔΑΠ

Η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, έχει την πεποίθηση ότι τόσο οι πολιτιστικές όσο και οι αθλητικές εκδηλώσεις του Οργανισμού, θα πρέπει να είναι θεσμοθετημένες, πολυήμερες και οργανωμένες συνολικά και όχι αποσπασματικά, για καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί και την πραγματοποίηση και άλλων μεμονωμένων εκδηλώσεων.

 

Για τον σκοπό αυτό, μετά την καθιέρωση του ετήσιου «Φεστιβάλ Πολιτισμού του ΠΑΟΔΑΠ» (που φέτος θα είναι αφιερωμένο στα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821), η διοίκηση εισηγήθηκε –και το Διοικητικό Συμβούλιο υπερψήφισε- την καθιέρωση ετήσιας «Συναντήσεως Φιλαρμονικών», αρχής γενομένης από φέτος. Θα είναι μια πολυήμερη εκδήλωση, στην οποία θα μετέχουν, πλην της Φιλαρμονικής του ΠΑΟΔΑΠ, Φιλαρμονικές από άλλους Δήμους της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος καθώς και έκτακτοι συνεργάτες καλλιτέχνες. Σκοπός της συναντήσεως, η ανάδειξη του μουσικού πλούτου Ελλήνων και ξένων συνθετών, όλων των εποχών, η ανάδειξη του έργου της Φιλαρμονικής μας αλλά και η, μέσω εκτάκτων συνεργασιών, στήριξη νέων καλλιτεχνών.

Η «1η Συνάντηση Φιλαρμονικών», που θα διαρκέσει 4 ημέρες (που θα αυξάνονται, κατ΄έτος, με την συμμετοχή και άλλων Φιλαρμονικών) θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2021, στην κεντρική πλατεία της πόλεως. Θα είναι αφιερωμένη σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες της σύγχρονης εποχής (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος κ.α.) και θα έχει τίτλο «Οι μεγάλοι ερωτικοί». Φέτος θα συμμετέχουν, πλην της Φιλαρμονικής του ΠΑΟΔΑΠ, οι Φιλαρμονικές των Δήμων Καλλιθέας, Μαρκοπούλου και Ραφήνας (συνολικά, 120 περίπου μουσικοί).

Να σημειωθεί ότι η Φιλαρμονική μας συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια και διεθνή Φεστιβάλ και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις και στο Μέγαρο Μουσικής. Συγκροτείται από εξαίρετους μουσικούς, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ξενοφώντα Τζανίνη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΔΑΠ

Σπύρος Χρ. Παπασπύρος

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.