• Αρχική
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΤΗΣΙΕΣ
  • “6ος Δρόμος Ζωής του Δήμου της Αγίας Παρασκευής. Αναδεικνύοντας τον Υμηττό - 12 Μαΐου 2019”.

“6ος Δρόμος Ζωής του Δήμου της Αγίας Παρασκευής. Αναδεικνύοντας τον Υμηττό - 12 Μαΐου 2019”.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 6ος Δρόμος Ζωής του Δήμου της Αγίας Παρασκευής - Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2019”, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 12 Μαΐου 2019.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκευπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ), με την συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής, την υποστήριξη της Ομάδας SANTA RUNNING TEAM και την υποστήριξη της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «O.R.A.M.A.».

Περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες γυναίκες, άνδρες και παιδιά, ξεκίνησαν στις 8:30 το πρωί, από την Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής διαδοχικά τις διαδρομές των 14 χλμ (μεικτή άσφαλτος & βουνό),5 χλμ (κυρίως ανηφορική διαδρομή) και 1 χλμ (παιδικό), διασχίζοντας αρχικά την οδό Αγίου Ιωάννου για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης. Η συμμετοχή και αυτή τη χρονιά ξεπέρασε τα όρια του Δήμου μας, καθώς συμμετείχαν έμπειροι και ερασιτέχνες δρομείς απ΄ όλη την Ελλάδα.

Εκτός από την αθλητική διάσταση, ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Οι δρομείς προσέφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη φροντίδας και ευπρεπισμού για την ενίσχυση της ΣΤΕΓΗΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Νικητής στη γενική κατηγορία ανδρών 14 χλμ αναδείχθηκε ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΤΟΣ με χρόνο 0:56:56, δεύτερος ο  ΜΗΝΑΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΣ (0:57:19) και τρίτος ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΙΚΙΔΗΣ(0:59:21). Αντίστοιχα στις γυναίκες πρώτευσε η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΟΤΖΟΥ με χρόνο 1:17:42, με δεύτερη τη ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΑΚΗ (1:18:40) και τρίτη τη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΚΕΡΔΟΥΚΗ (1:18:42).

Στην διαδρομή των 5 χλμ νικητής αναδείχθηκε ο ΚΩΣΤΟΣ ΔΡΟΣΟΣ  με χρόνο 0:18:12, δεύτερος ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΕΛΗΣ (0:18:37) και τρίτος ο  (0:19:11), ενώ στις γυναίκες νικήτρια ηταν η ΛΕΛΑ ΣΑΓΚΑ ΚΕΧΑΓΙΑ με χρόνο 0:23:07, δεύτερη η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ  (0:24:57) και τρίτη η  ΤΑΜΑΡΑ ΚΟΤ (0:25:10).

Στο ομαδικό την πρώτη και δεύτερη θέση κατέκτησε η SANTA RUNNING TEAM με την YMITTOS RUNNERS να κατατάσσεται στην τρίτη θέση.

Τέλος, στην παιδική διαδρομή του 1 χλμ., τερμάτισε πρώτος ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, δεύτερος ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και τρίτος ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ. Αντίστοιχα στα κορίτσια πρώτη η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, δεύτερη η ΝΕΦΕΛΗ ΠΕΪΚΙΔΗ και τρίτη η ΕΛΕΝΗ ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗ.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Σταθόπουλος και ο Προέδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ ευχαρίστησαν όλες τις εμπλεκόμενες με τη διοργάνωση Αρχές, όπως το Β΄ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, τους φίλους εθελοντές, το προσωπικό του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. και του Γραφείου Αυτεπιστασίας του Δήμου και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής που συνέβαλλαν στην επιτυχή έκβαση του αγώνα.

Ευχαριστούμε πολύ:

Την ΕΡΤ και την ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8 που υποστήριξαν τον αγώνα ως χορηγοί επικοινωνίας, προβάλλοντας τον μέσω διαφημιστικού ραδιοφωνικού σποτ.

Το Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), υποστήριξε σημαντικά τη διοργάνωση διαθέτοντας ένα ασθενοφόρο με το απαραίτητο προσωπικό, για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και τη διακομιδή δρομέων σε περίπτωση τραυματισμού ή ατυχήματος.

Το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ) υποστήριξε τον αγώνα διαθέτοντας δύο επανδρωμένα φυλάκια στην περιοχή του Υμηττού ως σταθμούς ανεφοδιασμού νερών, καθώς και για τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας των δρομέων κατά το πέρασμα τους στο τμήμα της διαδρομής του Υμηττού.

Το 1ο & 3ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής που για πολλοστή φορά στήριξαν σε μέγιστο βαθμό τον αγώνα, διαθέτοντας τους προσκόπους τους στους σταθμούς ανεφοδιασμού των νερών καθώς και ως δείκτες των διαδρομών.

Την εταιρεία Coca Cola Τρία Έψιλον για την προσφορά των φυσικών μεταλλικών νερών ΑΥΡΑ καθώς και των ισοτονικών ποτών Poweradeκαι χυμών ΑΜΙΤΑ που διατέθηκαν στον αγώνα.

Την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που και αυτή τη χρονιά προσέφερε δωροεπιταγές, οι οποίες κάλυψαν την προμήθεια μπανανών για τους καταπονημένους δρομείς, προκειμένου να ανακτήσουν τη “χαμένη” ενέργεια τους μετά τον αγώνα.

Τις εταιρείες HERBALIFE NUTRITION και NUTRITION & FIT CLUB  για τις πολύτιμες συμβουλές τους και την βοήθεια τους στην αποκατάστασή των δρομέων μετά το τέλος του αγώνα.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν μετάλλια και κύπελλα στους νικητές του αγώνα, οι πρώην Δήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι κκ Ζορμπάς Β., και Γιαννακόπουλος Β ο Αντιδήμαρχος κ. Κονταξής Δ.., οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Μυλωνάκης Ι., Λογοθέτης Γ., Ησαϊας Σ. Μουστογιαννής Α., ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σερκεδάκης Α.και τα μέλη του ΔΣ κκ. Γυφτέας Δ., Θανόπουλος Θ, Παναγάκος Π., Κουτσογιαννη Π., Διακογίαννης Π.,και Παπασταθοπουλος Λ .

Επίσης, οι κ Παπαδοπούλου Ιωάννα.,εκ μέρους της Στέγης Γερόντων Ιερού Ναου Αγίας Παρασκευής, Γεωργόπουλος Νίκος εκ μέρους της ΣΕΠΠΒΑΤΥ, και ο Βασίλης Τσαγκάρης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη συμμετοχή τους τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης καθώς και όλες τις δρομικές ομάδες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος ευχαριστούμε τον δρομέα με προβλήματα όρασης κ. Στέργιο Σιούτη ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και την συμμετοχή του με την ομάδα της Αγίας Παρασκευής - Santa Running Team. Ένας αθλητής που είναι παραολυμπιονίκης και έχει αγωνιστεί στους περισσότερούς μαραθώνιους του κόσμου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π., του Δήμου Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και  στα δρομικά sites όπου φιλοξενείται ο αγώνας.

 

 

1
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
2
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
3
30
32
4
5
6
7
8
9

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.