• Αρχική
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΤΗΣΙΕΣ
  • “5ος Δρόμος Ζωής του Δήμου της Αγίας Παρασκευής. Αναδεικνύοντας τον Υμηττό - 13 Μαΐου 2018”.

“5ος Δρόμος Ζωής του Δήμου της Αγίας Παρασκευής. Αναδεικνύοντας τον Υμηττό - 13 Μαΐου 2018”.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο “5ος Δρόμος Ζωής του Δήμου της Αγίας Παρασκευής - Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2018”, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ), με την συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και την υποστήριξη της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «O.R.A.M.A.».

Περισσότεροι από 700 γυναίκες, άνδρες και παιδιά, ξεκίνησαν στις 8:30 το πρωί, από την Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής διαδοχικά τις διαδρομές των 14 χλμ (μεικτή άσφαλτος & βουνό), 4,5 χλμ (κυρίως ανηφορική διαδρομή) και 1 χλμ (παιδικό), διασχίζοντας αρχικά την οδό Αγίου Ιωάννου για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης. Η συμμετοχή και αυτή τη χρονιά ξεπέρασε τα όρια του Δήμου μας, καθώς συμμετείχαν έμπειροι και ερασιτέχνες δρομείς απ΄ όλη την Αττική.

Εκτός από την αθλητική διάσταση, ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Οι δρομείς προσέφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Μαγειρείου του Δήμου μας θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας.

Ταυτόχρονα και για πρώτη φορά, ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. σε συνεργασία με το “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, ενημέρωσαν και πραγματοποίησαν εγγραφές για εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Νικητής στη γενική κατηγορία ανδρών 14 χλμ αναδείχθηκε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ με χρόνο 0:58:47, δεύτερος ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΤΟΣ (0:59:47) και τρίτος ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΕΡΟΓΚΟΣ (1:03:36). Αντίστοιχα στις γυναίκες πρώτευσε η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ με χρόνο 1:12:21, με δεύτερη τη ΡΟΔΑΝΘΗ ΔΙΑΜΑΝΤΕΑ (1:12:56) και τρίτη τη ΒΑΓΙΑ ΚΑΤΣΑΝΟΥ (1:15:03).

Στην διαδρομή των 4,5 χλμ νικητής αναδείχθηκε ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΝΗΣ με χρόνο 0:16:20, δεύτερος ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΟΣ (0:16:22) και τρίτος ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΕΛΗΣ (0:16:27), ενώ στις γυναίκες νικήτρια ηταν η LELA SAGIA με χρόνο 0:20:28, δεύτερη η ΝΕΦΕΛΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΚΗ (0:20:40) και τρίτη η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ (0:20:49).

Τέλος, στην παιδική διαδρομή του 1 χλμ., τερμάτισε πρώτος ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ, δεύτερος ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΕΑΣ και τρίτος ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΥΦΤΕΑΣ. Αντίστοιχα στα κορίτσια πρώτη η ΕΒΕΛΙΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, δεύτερη η ΒΙΒΙΑΝ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΑΚΗ και τρίτη η ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Σταθόπουλος και ο Προέδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ ευχαρίστησαν όλες τις εμπλεκόμενες με τη διοργάνωση Αρχές, όπως το Β΄ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, τους φίλους εθελοντές, το προσωπικό του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. και του Γραφείου Αυτεπιστασίας του Δήμου και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής που συνέβαλλαν στην επιτυχή έκβαση του αγώνα.

Ευχαριστούμε πολύ:

Την ΕΡΤ και την ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8 που υποστήριξαν τον αγώνα ως χορηγοί επικοινωνίας, προβάλλοντας τον μέσω διαφημιστικού ραδιοφωνικού σποτ, καθώς και μέσω τηλεοπτικής προβολής του σε βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με πλάνα από τον αγώνα και τις απονομές.

Το Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), υποστήριξε σημαντικά τη διοργάνωση διαθέτοντας ένα ασθενοφόρο με το απαραίτητο προσωπικό, για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και τη διακομιδή δρομέων σε περίπτωση τραυματισμού ή ατυχήματος.

Το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ) υποστήριξε τον αγώνα διαθέτοντας δύο επανδρωμένα φυλάκια στην περιοχή του Υμηττού ως σταθμούς ανεφοδιασμού νερών, καθώς και για τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας των δρομέων κατά το πέρασμα τους στο τμήμα της διαδρομής του Υμηττού.

Το 1ο & 3ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής που για πολλοστή φορά στήριξαν σε μέγιστο βαθμό τον αγώνα, διαθέτοντας τους προσκόπους τους στους σταθμούς ανεφοδιασμού των νερών καθώς και ως δείκτες των διαδρομών.

Την εταιρεία Coca Cola Τρία Έψιλον για την προσφορά των φυσικών μεταλλικών νερών ΑΥΡΑ καθώς και των ισοτονικών ποτών Powerade, και χυμών ΑΜΙΤΑ που διατέθηκαν στον αγώνα.

Την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που και αυτή τη χρονιά προσέφερε δωροεπιταγές, οι οποίες κάλυψαν την προμήθεια μπανανών για τους καταπονημένους δρομείς, προκειμένου να ανακτήσουν τη “χαμένη” ενέργεια τους μετά τον αγώνα.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν μετάλλια και κύπελλα στους νικητές του αγώνα, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κονταξής Δ. και Σιδέρης Ι., οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Μυλωνάκης Ι., Πετσατώδη Ε., Μπαλτόπουλος Ι., ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Α. Σερκεδάκης και τα μέλη του ΔΣ κκ. Γυφτέας Δ., Θανόπουλος Θ., Χριστοφοράτου Δ., Παναγάκος Π. και Κάκος Β..

Επίσης, οι κ.κ. Γεώργιος Σταυρίτης Αντιπλοίαρχος εκ μέρους της Σ.Δ.Α.Μ., Ιωάννης Λιανός Υπαστυνόμος Β’ εκ μέρους του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, Γεώργιος Διαμαντής εκ μέρους της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ, Θωμάς Σκούρτης εθελοντής του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ”, Γιώργος Μάλλιαρης εκ των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων της χώρας μας, Βασίλης Τσαγκάρης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής και η κα Άρτεμις Μπαλτά εκ μέρους του NUTRITION & FIT CLUB.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη συμμετοχή τους τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας ΕΚ/ΣΗΣ καθώς και τις δρομικές ομάδες: SANTA RUNNING TEAM, YMITTOS RUNNERS,ΟRAMA, DEREE COLLEGE ATHLETIC CLUB, D-EUZIN ACTIONS, Α.Π.Σ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΤΩΝ, ΠΑΛΛΗΝΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ, PAGRATI ROAD RUNNERS CLUB, ΣΔΥΑ, ΣΔΥΠ, ADIDAS RUNNERS ATHENS, ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ, DΕMOKRITOS RUNNING TEAM, DSA RUNNING TEAM, ΕΥΚΛΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π., του Δήμου Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και στα δρομικά sites όπου φιλοξενείται ο αγώνας.

10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
2
20
21
22
3
4
5
6
7
8.1
8
9

  

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.