• Αρχική
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
  • ΝΕΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
  • Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ:«Κρυφά το λένε τα πουλιά…»

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ:«Κρυφά το λένε τα πουλιά…»

Εθνικά ιστορικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Στα πλαίσια του εορτασμού «1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» ο Δήμος  Αγίας Παρασκευής με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα παρουσιάζουν την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής,  μια συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τη Στέλλα Κονιτοπούλου και τίτλο: «Κρυφά το λένε τα πουλιά…».

Μετά από ειδική ιστορική και λαογραφική έρευνα το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει γνωστά και αγαπημένα δημοτικά τραγούδια, ιστορικά και κλέφτικα,  από τον ανεξάντλητο μουσικοποιητικό πλούτο της στεριανής και νησιωτικής παράδοσής μας, τα οποία αναφέρονται σε πρόσωπα και γεγονότα της προεπαναστατικής περιόδου και κυρίως της Επανάστασης του 1821.

Η Στέλλα Κονιτοπούλου και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, δύο διακεκριμένοι ερμηνευτές του δημοτικού μας τραγουδιού και τέσσερεις δεξιοτέχνες των λαϊκών μουσικών οργάνων (κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστά) δίνουν  ξεχωριστό χρώμα σε αυτή τη συναυλία ιστορικής μνήμης, μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό στην Πελοπόννησο, τη Ρούμελη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία κ.ά.

konitopoulou800 2

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.