ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Citius, Altius, Fortius (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά)

Πιέρ ντε Κουμπερντέν, 1863-1937, Γάλλος, αναβιωτής των Ολυμπιακών

Ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. κατά κύριο λόγο παρέχει ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες στους δημότες και κατοίκους της Αγίας Παρασκευής ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και φυσικής ικανότητας. Προσπαθεί να ωθήσει τα άτομα στην ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, συμμετέχοντας στα προγράμματα “Άθληση για Όλους”, κατανοώντας τα οφέλη της άσκησης και υιοθετώντας ένα περισσότερο “υγιή” τρόπο ζωής.

Σταθεροί στόχοι μας είναι συνεχής αύξηση του συνολικού αριθμού των δημοτών που συμμετέχουν σε αθλητικές καθώς και σε υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής, καθώς και η διεύρυνση του πεδίου επιλογών αθλητικών δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο αγωνιστικός αθλητισμός στην περιοχή υποστηρίζεται από τους αντίστοιχους Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία, τους οποίους ο Δήμος υποστηρίζει και ενισχύει συμπληρωματικά.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χριστουγεννιάτικο «Ραντεβού στην πλατεία», με τα μουσικά προγράμματα της ΕΡΤ

Χριστουγεννιάτικο «Ραντεβού στην πλατεία», με τα μουσικά προγράμματα της ΕΡΤ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) σε συνεργασία με τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ, δίνουν «Ραντεβού στην Πλατεία». Το Δεύτερο Πρόγραμμα, το Τρίτο, το Kosmos και το θεματικό webradio «Radio Christmas», θα βρίσκονται τις γιορτινές μέρες στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, με πολλή μουσική για μικρούς και μεγάλους, live εκπομπές και ζεστή σοκολάτα. Σάββατο 23 και 30 Δεκεμβρίου και Κυριακή 24 και 29 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, σας περιμένουμε στο ειδικά διαμορφωμένο studio στο κέντρο της Πλατείας Αγίας Παρασκευής, στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Δήμου Αγίας Παρασκευής .

Περισσότερα


«2ο Φεστιβάλ Στίβου Δήμου Αγίας Παρασκευής»

«2ο Φεστιβάλ Στίβου Δήμου Αγίας Παρασκευής»

Μετά την περσινή πετυχημένη διοργάνωση και το εξαιρετικό ενδιαφέρον της πόλης για τον στίβο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 το «2ο Φεστιβάλ Στίβου Δήμου Αγίας Παρασκευής»,  στο Στάδιο «Χρήστος Κορομηλάς» του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης», με συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π.) και του Ομίλου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού (Ο.Φ.Κ.Α.) Αγίας Παρασκευής.

Περισσότερα


2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π), ο Όμιλος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού Αγίας Παρασκευής (ΟΦΚΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) και το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π), συνδιοργανώνουν το «2o Φεστιβάλ Στίβου Δήμου Αγίας Παρασκευής».

Σκοπός και στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των αγωνισμάτων του στίβου στο Στάδιο «Χρήστος Κορομηλάς» του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου ‘’Σταύρος Κώτσης’’ καθώς και η δυνατότητα να έχουν οι μικροί μαθητές των δημοσίων Δημοτικών Σχολείων της Αγίας Παρασκευής την ευκαιρία να γνωρίσουν όλες τις κατηγορίες αγωνισμάτων του στίβου, σε αγωνιστικό πλαίσιο.

Περισσότερα


Παιδικός αγώνας δρόμου στο πλαίσιο του 40ου Μαραθωνίου «Ο Αυθεντικός»,  εγγραφές, διευκρινήσεις και οδηγίες

Παιδικός αγώνας δρόμου στο πλαίσιο του 40ου Μαραθωνίου «Ο Αυθεντικός», εγγραφές, διευκρινήσεις και οδηγίες

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), που διοργανώνει τον Παιδικό Αγώνα Δρόμου στο πλαίσιο του 40ου Μαραθωνίου «Ο Αυθεντικός», την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, διευκρινίζει ότι για την απλοποίηση των εγγραφών των παιδιών αντικαθίσταται η φόρμα εγγραφής και δεν απαιτείται πλέον έγγραφη ιατρική γνωμάτευση.

Περισσότερα


ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Φιναλίστ η Σακελλαρίδη στο 25άρι του Faro

ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Φιναλίστ η Σακελλαρίδη στο 25άρι του Faro

H Σαπφώ Σακελλαρίδη και η Diana Marcinkevica έδωσαν 3 αγώνες σε μια μέρα για να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Faro στην Πορτογαλία.

Η Σακελλαρίδη και η Marcinkevica χρειάστηκε να δώσουν 3 αγώνες μέσα σε διάστημα λίγων ωρών χθες στο Faro της Πορτογαλίας, για να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Faro Ladies Open.

Η 20χρονη Ελληνίδα Αθλητρια του ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και η Λετονή συμπαίκτριά της, είχαν κερδίσει την Παρασκευή για έναν εξ αναβολής αγώνα τις Weronika Jasmina Forys και Valeriia Olianovskaia με 6-2, 7-6 (8).

Το Σάββατο έπαιξαν πρώτα για τα προημιτελικά με τις Nefisa Berberovic και Iva Primorac, τις οποίες κέρδισαν με 6-4, 5-7, 10-8.

Λίγο αργότερα έδωσαν ακόμα έναν γεμάτο αγώνα για τα ημιτελικά, όπου κέρδισαν τις Jacqueline Cabaj Awad και Matilde Jorge με 6-3, 3-6, 10-6.

Για τον τελικό, που έγινε επίσης την ίδια ημέρα, η Σακελλαρίδη και η Marcinkevica ηττήθηκαν από τις Ουκρανές Maryna Kolb και Nadiya Kolb, με 6-4, 6-3.

Για τα μονά του hardcourt τουρνουά του Faro, η Σακελλαρίδη κέρδισε την Πορτογαλίδα Amalia Suciu με 6-0, 6-4 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στη φάση των "16", όπου γνώρισε την ήττα από τη Ρωσίδα Anastasia Grechkina, με 6-3, 6-2.

Είναι κρίμα πάντως να μην μπορούν οι φίλαθλοι της Αγ. Παρασκευής να καμαρώσουν τις διεθνείς επιτυχίες των Αθλητών μας εδώ στην Πόλη μας!!

eik

Περισσότερα


ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  ΣΤΟΝ 40ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ “Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ”

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟΝ 40ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ “Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ”

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 40ου Μαραθωνίου Αθήνας “Ο Αυθεντικός”, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμμένα θα πραγματοποιηθούν οι διαδρομές:

  • 400 μέτρων: Ώρα έναρξης 09:45 π.μ.- Σημείο εκκίνησης: Λ. Μεσογείων 475-477 (στο ύψος τoυ καταστήματος LIDL - απέναντι από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ). Δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές που φοιτούν στην Α', Β' & Γ' Δημοτικού.
  • 1.000 μ. : Ώρα έναρξης 10:00 π.μ.- Σημείο εκκίνησης: Λ. Μεσογείων & Αγίου Ανδρέου. Δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές που φοιτούν στην Δ', Ε' & Στ' Δημοτικού.

Περισσότερα


Έναρξη Αθλητικών Προγραμμάτων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) 2023-2024

Έναρξη Αθλητικών Προγραμμάτων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) 2023-2024

Τα πολιτιστικά προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ ξεκινούν τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, με τις ηλεκτρονικές εγγραφές να ξεκινούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα αθλητικά προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ ξεκινούν την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023. Οι ηλεκτρονικές θα πραγματοποιούνται από Τετάρτη 20/9.Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να έλθουν σε απ΄ ευθείας και δια ζώσης συνεννόηση με τους καθηγητές φυσικής αγωγής-προπονητές, για την τοποθέτησή τους στα αντίστοιχα τμήματα, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες-κατευθύνσεις:

Περισσότερα


Ο ΠΑΟΔΑΠ συνεχίζει δυναμικά!

Ο ΠΑΟΔΑΠ συνεχίζει δυναμικά!

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα προγράμματα, πολιτιστικά και αθλητικά, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής, για την περίοδο 2023-2024. Τα τελευταία 4 χρόνια, ανακαινίσαμε και αναβαθμίσαμε τις εγκαταστάσεις μας , δημιουργήσαμε νέες, προσθέσαμε νέα προγράμματα και δράσεις, μειώσαμε το αντίτιμο γι΄αυτά, πραγματοποιήσαμε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Μουσικής και Εικαστικών των δομών μας και οι Διοικητικοί Υπάλληλοι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να απολαύσετε υπηρεσίες με επαγγελματισμό και οικονομικά.

Περισσότερα

Εγκαταστάσεις

Ο ΠΑΟΔΑΠ έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τη σωματική άσκηση και ψυχαγωγία των μικρών και των μεγάλων κατοίκων της Αγίας Παρασκευής. Οι εγκαταστάσεις αυτές απλώνονται σε όλα της περιοχές της πόλης μας.

Εκτός από τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, ο ΠΑΟΔΑΠ στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση των υπαρχόντων και στη δημιουργία νέων θεσμών, που θα προβάλουν το αθλητικό ιδεώδες.

Οι δραστηριότητες του ΠΑΟΔΑΠ ξεκινούν από την κατασκευή και τη διαχείριση αθλητικών χώρων - ανοιχτών και κλειστών - και φτάνουν ως τη λειτουργία των οργάνων γυμναστικής στους υπαίθριους χώρους.

Στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών και των προγραμμάτων του, καθώς και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε όλους τους χώρους που εποπτεύει.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.