ΠΑΟΔΑΠ: ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, η χορευτική ομάδα του ΠΑΟΔΑΠ έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση της, στα πλαίσια της γιορτής της Ημέρας Χορού. Την εκδήλωση αυτή οργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ)  και συμμετείχαν σ΄αυτήν οι περισσότεροι Εθνικοτοπικοί Παραδοσιακοί Σύλλογοι της Αγίας Παρασκευής.

Η χορευτική ομάδα του ΠΑΟΔΑΠ ξεκίνησε πρώτη την εκδήλωση με χορούς από την Θεσσαλία. Η  πολύ καλή σκηνική παρουσία και χορευτική απόδοση των χορευτών, οι πανέμορφες φορεσιές ( από το  βεστιάριο της κ. Κατερίνας Βάλβη) καθώς και το ήθος και το ύφος των χορευτών, απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των θεατών, οι οποίοι από νωρίς είχαν γεμίσει ασφυκτικά την πλατεία και τους γύρω χώρους.

Από τον Οκτώβριο του 2017, Υπεύθυνη της χορευτικής ομάδας του ΠΑΟΔΑΠ, είναι η κ. Μανέλα Γεωργία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Παραδοσιακούς Χορούς, μόνιμη υπάλληλος του Οργανισμού. Ξεκινώντας από την αρχή και με πολύ δουλειά, υπομονή, μα πάνω από όλα  μεράκι και καλή διάθεση, η χορευτική ομάδα έχει φτάσει σε πολύ καλό χορευτικό επίπεδο.

         Το έργο που συντελείται μέσα στην αίθουσα,  πέρα από τη γυμναστική του σώματος και του μυαλού και τη  γνωριμία με τους χορούς, τα τραγούδια και τα ήθη της πατρίδας μας , είναι ευρύτερο. Είναι η γνωριμία των ανθρώπων μεταξύ  τους, η ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία , η "απόδραση" από τις πολυκατοικίες και η λυτρωτική διαδικασία του γλεντιού και του αληθινού κεφιού μέσα από το χορό. Κυρίως όμως σκοπός μας είναι η διατήρηση και ενίσχυση της Εθνικής ταυτότητας στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

10
11
12
13
14
15
16.16
17
18
19.19
1jpg
20
21
3
4
5jpg
6
7
8
9

 

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.