ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟΝ 40ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ “Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ”

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 40ου Μαραθωνίου Αθήνας “Ο Αυθεντικός”, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμμένα θα πραγματοποιηθούν οι διαδρομές:

 • 400 μέτρων: Ώρα έναρξης 09:45 π.μ.- Σημείο εκκίνησης: Λ. Μεσογείων 475-477 (στο ύψος τoυ καταστήματος LIDL - απέναντι από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ). Δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές που φοιτούν στην Α', Β' & Γ' Δημοτικού.
 • 1.000 μ. : Ώρα έναρξης 10:00 π.μ.- Σημείο εκκίνησης: Λ. Μεσογείων & Αγίου Ανδρέου. Δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές που φοιτούν στην Δ', Ε' & Στ' Δημοτικού.

Ο τερματισμός των διαδρομών θα γίνει στη Λ.Μεσογείων, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής (Εκκλησία Αγίας Παρασκευής).

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Οι συμμετέχοντες μαθητές καλούνται να βρίσκονται στα σημεία εκκινήσεων τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων.
 • Θα τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα των εκκινήσεων.
 • Αμέσως μετά τον τερματισμό των διαδρομών, σε καθορισμένο σημείο της Κεντρικής Πλατείας της Αγίας Παρασκευής, οι μαθητές θα λάβουν μετάλλιο συμμετοχής του 40ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ “Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ”.
 • Ο αγώνας δεν θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
 • Σημείο υδροδοσίας θα υπάρχει στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής.
 • Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και δεν θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα.
 • Για τις δύο διαδρομές οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά μέσω φόρμας εγγραφής, η οποία διατίθεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. paodap.gr (https://bit.ly/paidikos_agonas_marathonias_diadromis_Agia_Paraskevi).
 • Δεν θα υπάρξει φύλαξη προσωπικών αντικειμένων.
 • Η παράδοση των αριθμών θα πραγματοποιηθεί μόνο την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 από 08:00 π.μ.-19:00μ.μ. και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου από 10:00π.μ. - 16:00μ.μ. στη Γραμματεία του χώρου στίβου στο στάδιο “Χρήστος Κορομηλάς” του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου “Σταύρος Κώτσης” επί των οδών Γραβιάς και Σπάρτης. Η παράδοση των αριθμών θα γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα/ κηδεμόνα.

Σημαντικές επισημάνσεις!:

1η. Λόγω της διέλευσης φορτηγών της διοργάνωσης του Μαραθωνίου, τα οποία θα καταλαμβάνουν μήκος πορείας περίπου 2,5 χλμ, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να έχουν υπό την εποπτεία τους τα παιδιά τους, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος και απειλή για τη σωματική τους ακεραιότητα κατά τη εύλεση των φορτηγών και επιπροσθέτως για να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη πορεία των φορτηγών, μιας και η διέλευση τους μέσα από τη διαδρομή συμπίπτει με την προετοιμασία των παιδικών αγώνων.

2η. Μετά τον τερματισμό των μαθητών, παρακαλούνται οι γονείς να μεταφέρουν άμεσα τα παιδιά τους εκτός του οδοστρώματος της Λεωφόρου Μεσογείου, προς την Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής, όπου σε εμφανές σημείο που θα έχει ετοιμάσει ο ΠΑΟΔΑΠ, θα δοθούν τα μετάλλια συμμετοχής στον παιδικό αγώνα. Να σημειωθεί ότι η απελευθέρωση του οδοστρώματος είναι αναγκαία αφού μετά από πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί η διεύλεση των πρώτων δρομέων της Μαραθώνιας διαδρομής.

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: https://bit.ly/paidikos_agonas_marathonias_diadromis_Agia_Paraskevi

marathwnios

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.